5 sunne sommerdesserter
Her får du tips til fem ulike sommerlige dessertfristelser – av den sunnere varianten.
På sommeren er det populært med norske bær og frukter på dessertmenyen. De kan spises alene eller sammen med for eksempel fløte, vaniljekesam, som fruktspyd og så videre.
Bli inspirert av disse dessert-næringsbombene:
Mocca-is på under to minutter
1-2 porsjoner
2-3 fryste bananer, i biter
1-2 ts sterk kaffe (Smak deg frem hvor sterk kaffesmak du ønsker)
2-3 ts kakaopulver (Smak deg frem hvor sterk sjokoladesmak du ønsker)
1 ss sukrin gold
Evnt litt melk eller yoghurt
Kjør alle ingrediensene i en blender til du får iskremkonsistens. Tilsett litt yoghurt eller melk hvis det blandingen klumper seg veldig. Server straks!
Mangosorbet
Denne sorbetisen er både søt og frisk, og krever minimalt med innsats på kjøkkenet.
1-2 porsjoner
1 stk moden mango
1-2 ts sukrinmelis, kan sløyfes (smak deg frem hvor søtt du vil ha det)
2-3 ss vann, kan sløyfes (se an hvor saftig mangoen er)
Del opp mangoen og skrap ut fruktkjøttet. Ha fruktkjøttet i en bolle. Bruk en stavmikser til å mose og blande sammen fruktkjøttet. Tilsett eventuelt vann og sukrinmelis hvis du trenger det. Sett bollen kaldt i fryseren et par timers tid for å få sorbet-konsistens. Husk å røre rundt i sorbeten mens den fryses for å hindre dannelse av iskrystaller.
Sommerlig proteinbombe
1-2 porsjoner
1/2 boks cottage cheese
150-200 gram valgfri fruktkesam
100 gram bær
1-2 ts sukrinmelis
Hakkede nøtter (kan sløyfes)
Bland sammen cottage cheese og fruktkesam (for eksempel limekesam eller vaniljekesam) og tilsett valgfrie bær. Dryss over litt sukrinmelis og eventuelt hakkede nøtter. En skikkelig proteinbombe til dessert som også fungerer like godt som et mellommåltid eller kveldssnacks!
Sukkerfri kesamis med bringebærsmak
Ved å bytte ut kremfløte med kesam får du både en magrere og mer proteinrik isvariant.
1-2 porsjoner
2 stk eggeplommer
2 ss sukrinmelis
1,5 dl vaniljekesam
150 gram bringebær
Visp sammen eggeplommer og sukrinmelis til eggedosis. Deretter visper du inn kesam. Bruk en kraftig blender eller lignende å blande sammen frosne bringebær sammen med egg- og kesamblandingen. Sett i fryseren til ønsket konsistens. Rør i isen et par ganger når den står i fryseren for å unngå iskrystaller.
Grillet sjokoladebanan
1 porsjon
1 banan
2-3 ruter med mørk sjokolade, hakket
En liten neve hakkede nøtter
Lag et langsgående snitt i skallet på bananen. Legg hakkede sjokoladebiter i snittet og pakk bananen inn i aluminiumsfolie. La bananen ligge noen minutter på grillen slik at sjokoladen smelter. Etter et par minutter på grillen er bananen varm og sjokoladen har smeltet. Strø på litt hakkede nøtter like før servering.